Na vrh

Svečano uručeno Uvjerenje o dodjeli mandata Načelniku Edinu Smajiću

Predstavnici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) 8. novembra 2016. godine  u Parlamentarnoj skupštni BiH načelnicima i gradonačelnicima izabranim na lokalnim izborima 2. oktobra 2016. godine uručili su uvjerenja o dodjeli mandata čime su zvanično preuzeli funkciju.

Edin Smajić  je 8. novembra 2016. preuzeo uvjerenje,   te potvrdio mandat  načelnika Općine Vogošća  u naredne četiri godine. U izjavi za medije načelnik Smajić se zahvalio stanovnicima Vogošće na ukazanom povjerenju „ Velika je cast i zadovoljstvo ali i velika odgovornost dobiti 75% podrške ljudi koji su izašli na izbore. Učinit ću sve da javno i transparentno onako kako je najbolje za općinu Vogošća u ovom mandatu radim i rješavam probleme naših sugrađana, po mjeri moje djece, djece mojih komšija, prijatelja i svih Vogošćana. Nastojat ću da budem načelnik svih građana općine Vogošća. Iskreno se nadam da ćemo rezultatima rada imati dosta toga što rješava i Prvu transverzalu, stavljanje u puni kapacitet Peračkog vrela, kasarnu u Semizovcu pretvoriti u jednu novu industrijsku zonu i da ćemo nastaviti ovaj tempo poboljšanja ukupnih uslova iz oblasti komunalne privrede, svega što građanima najviše treba. Ali i visokog nivoa sportskih i dječijih igrališta, rada sa omladinom, sportskim klubovima, vodeći računa da nikada ne zaboravimo odakle nam ova prilika, a tu prije svega mislim na naše borce, ljude koji su se borili za ovu zemlju časno i pošteno. Nadam se da ćemo Vogošću u narednom periodu, svi mi zajedno voditi na putu ka boljoj i ljepšoj Vogošći“.

Načelnici i gradonačelnici su potpisali izjave, prihvatili mandat te su zvanično preuzeli funkcije. Predsjednik CIK-a Ahmet Šantić im je čestitao i poželio uspješan mandatni period te ih podsjetio da je zakonski rok za formiranje gradskih i općinskih vijeća 30 dana.

Na novinarsko pitanje o formiranju vijeća, načelnik Smajić je rekao da „samo oni koji žele da budu neka tvrda pozicija ili oni koji žele da budu tvrda opozicija da mogu naći rezloge da u lokalnoj zajednici budu protiv nečega. U lokalnoj zajednici mi svi zajedno a posebno izabrani vijećnici proaktivno u skladu sa vremenom u kojem živimo svate svoju ulogu i  daju svoj doprinos, kroz kritički osvrt, inicijative, kroz problematiziranje određenih stvari u domenu mogućeg i domenu raspoloživih sredstava, vremena i novca. Da podrže administraciju na čijem sam ja čelu da bismo postizali što bolje rezultate.“

Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranih vogošćanskih vijećnika preuzeo je predjednik OIK-a Vogošća Kemal Kuratlić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana