Na vrh

Svi građani Vogošće moraju imati jednak tretman kada je u pitanju vodosnabdijevanje

Problem vodosnabdijevanja u naselju Uglješići i dijela Donje Jošanice sve je izraženiji. Građani koji uredno izmiruju svoje obaveze prema KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo žele da se ovaj problem riješi.

U cilju iznalaska rješenja za stanovništvo naselja Uglješići  i dijela Donje Jošanice, koji se sve češće susreću i sa višednevnim redukcijama u vodosnabdijevanju, održan je sastanak kojem su uz građane prisustvovali i predstavnici KJKP „ViK“ Sarajevo i Općine Vogošća.

“Ono što se insistira iz Općine Vogošća je da i ako ima redukcija da se napravi sistem i da ovo stanovništvo ima vode u toku jednog dana a ne da nemaju vode po petnaest dana. Volja općinskog načelnika je da nadležni naprave projektnu dokumetaciju koju će finasirati Općina Vogošća, a koja će poboljšati stanje vodosnabdijevanja ovih naselja. Što se tiče legalnih i nelegalnih korisnika vode, opredjeljenje Općine Vogošća je da svi građani koji žive na području naše lokalne zajednice imaju ravnopravan tretman u vodosnabdijevanju, a sam pristup KJKP “ViK” treba da se promjeni  i svi nelegalni korisnici treba da postanu legalni”, naglasio je Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika Službe za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove.

Prema riječima Kenana Đipe izvršnog direktora za vodovodni sistem ”sastanak je bio i više nego uspješan, jer se u konstruktivnom dijalogu došlo i do informacija koje će pomoći da se problem riješi. U toku ove sedmice bice poduzeti prvi koraci kako bi bilo obezbjeđrno kontinuirano vodosnabdijevanje ovih naselja, jer se radi o pravnim potrošačima, regularno priključenim na mrežu. Uzrok problema sa vodosnabdijevanjem je i stara vodovodna mraža na ovom lokalitetu ali i veliki broj bespravno izgrađenih cjevovoda van kontrole vodovoda i kanalizacije. Prvi korak će biti lociranje tih bezpravnih potrošača i uvođenje istih u sitem”.

Stalna insistiranja od građana i resorne općinske službe  te aktivan rad na terenu u proteklih 48 sati pokazao je blago poboljšanje u vodosnabdijevanju.    

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana