Na vrh

TRADICIONALNO DRUŽENJE NAČELNIKA SMAJIĆA SA DOBOTNICIMA NAJVEĆIH RATNIH PRIZNANJA

Povodom 9.maja Dana Zlatnih ljiljana i Zlatne policijske značke, u Općini Vogošća upriličeno je 19. tradicionalno okupljanje članova Udruženja građana “Dobitnici najvećih ratnih priznanja” Vogošća. Članovi Udruženja i druge delegacije su na Centralnim spomen obilježjima u Vogošći šehidima i poginulim borcima, civilnim žrtvama rata i ubijenim logorašima polaganjem cvijeća, fatihom i minutom šutnje odali  počast najboljim sinovima koji su dali svoje živote u odbrani Vogošće i Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje Dana Zlatnih ljiljana je nastavljeno u velikoj sali Općine Vogošća uz druženje sa načelnikom Općine Vogošća Smajić Edinom i saradnicima. Tokom obraćanja načelnik Smajić je čestitao Dan Zlatnih ljiljana i Zlatne policijske značke ističući da “trebamo biti ponosni što smo imali ovakve heroje jer bez njihovog doprinosa koji su dali teško da bi bili danas ovdje. Posebno smo ponosni na ćasnu borbu pripadnika Armije Republike BiH. Pozivam sve ljude koji vole Bosnu i Hercegovinu da nikada ne zaborave vrijednost onoga što su nam dobitnici janvečih ratnih priznanja dali”.

Tokom druženja su evocirane uspomene na bitke koje su vođene za opstojnost naše države, a članovima udruženja su uručene skromne novčane hedije i pokloni.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana