Na vrh

U 2018. GODINI NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA REALIZOVANI BROJNI PROJEKTI IZ OBLASTI KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Prošla godina bila je godina realizacije brojnih projekata iz Programa prioritetnih projekata u oblasti komunalne infrastrukture., realizovano ih je 51, 40 djelimično dok realizacija nije ostvarena za 17 projekata.
Prema riječima pomoćnika načelnika Službe za komunalne, poslove mjesnih zajednica I zajedničke poslove Fetaha Kadrića, brojne aktivnosti su realizovane u oblasti saobraćajne infrastrukture. Pristupilo se izradi projektne dokumentacije za izgradnju raskrsnica sa kružnim tokom. Realizacija ovog projekta, odnosno izgradnja raskrsnica trebala bi početi na proljeće. Naravno, pažnja je poklonjena i sanaciji i rekonstrukciji ulica, bilo da se radi o onima za čije je održavanje nadležna Općina Vogošća ili onima koje su od interesa za Kanton Sarajevo.
Različiti projekti koji su realizovani vezani su i za poboljšanje vodosnabdijevanja. Takve je finansirala uglavnom Općina Vogošća, a bilo je i onih čija je implementacija ostvarena zahvaljujući i finansijskim sredstvima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i preduzeća Vodovod i kanalizacija. Jedan od značajnijih projekata koji će putem ovog preduzeća biti realizovan u predstojećoj građevinskoj sezoni je vezan za vodovodnu mrežu na potezu Dumača-Barica i Ugorsko-Menjak.
Značajna finansijska sredstva u godini iza nas uložena su u sanaciju riječnih korita. Neki projekti će i u narednom periodu biti nastavljeni.
Javna rasvjeta je, također, segment kojem je značajna pažnja poklonjena u 2018. godini a projekat izgradnje javne rasvjete od Vogošćanske petlje prema Semizovcu biće nastavljen čim vremenske prilike to dozvole.
U prošloj godini realizovani su i projekti širenja gasne mreže u naseljima Blagovac i Donja Jošanica.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana