Na vrh

U 218.godini biće realizirani brojni projekti iz oblasti komunalne infrastrukture

Na 14. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća usvojen je Program prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture u 2018. godini koji sadrži oko 105 prioriteta. Kako je pojasnio pomoćnik načelnika Općine Vogošća u resornoj službi  Fetah Kadrić, Program je pripremljen u saradnji sa načelnikom, sekretarima i savjetima mjesnih zajednica i odslikava objektivno stanje odnosno strukovni pristup pojedinim problemima s ciljem unapređenja uslova života.

Program prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture u 2018. godini zahtijeva ulaganje značajnih finansijskih sredstava a sam sadržaj ovog dokumenta izazvao je dužu raspravu vijećnika na sjednici održanoj 31. januara.

Finansiranje prioritetnih projekata vršiće se iz Budžeta Općine Vogošća, nadležnih ministarstava KS i FBiH, agencija, fondova te udruživanjem sredstava kako sa javnim preduzećima tako i drugim institucijama koje su iskazale interes za realizacijom istih.

Za  Program prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture u 2018. godini planirana su sredstva u iznosu od 5.271.000 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana