Na vrh

U HOTONJU SE IZVODE RADOVI NA IZGRADNJI PJEŠAČKE STAZE UZ MAGISTRALNI PUT M18

Privode se kraju radovi prvog dijela projektnog zadatka izgradnje pješačke staze na dionici magistralnog puta M-18, od Vogošće prema Gornjem Hotonju. Pješačka staza je dužine 1 kilometar i od posebnog je značaja za stanovnike ovog dijela Vogošće.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa pomoćnikom za komunlane poslove Fetahom Kadrićem obišao je lokalitet na kojem se izvode radovi.

Prema riječima Anisa Bašića, glavnog inžinjera vanrednog održavanja u JP „Ceste Federacije BiH“ vrijednost projekta iznosi oko 208.000 KM i radovi bi trebali biti završeni u roku od 45 dana. Izvođač radova je firma „Braća Mujić“, a šef radilišta Adnan Djedović je kazao da frekvencija sobraćaja utiče na dinamiku radova i pristup mašinama al sve u svemu većih problema nema. Predsjednik savjeta MZ Hotonj Medžid Hasković nije krio zadovoljstvo zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke staze koja je od izuzetne važnosti iz ugla sigurnosnog aspekta građana koji se kreću kao učesnici u saobraćaju.

Načelnik Edin Smajić, je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovog važnog projekta kojim koordinira JP „Ceste Federacije BiH“ te istakao da Općina Vogošća stoji na raspolaganju da pomogne iz okvira svoje nadležnosti što god je potrebno pri realizaciji projekta i zamolio sve učesnike u saobraćaju za stpljenje dok se izvode radovi na izgradnji pješačke staze.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana