Na vrh

U KSC VOGOŠĆA IZLOŽBA SLIKA “ALIJA IZETBEGOVIĆ IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA”

Neobjavljene fotografije i dokumenti iz života Alije Izetbegovića, prvog predsjednika međunarodno priznate Bosne i Hercegovine, prikazane su u okviru sinoć otvorene  izložbe simboličnog imena  “Alija Izetbegović između Istoka i Zapada” a koja je otvorena u KSC Vogošća i trajat će do  23. oktobra.

Izložbi su prisustvovali brojni poštovaoci lika i djela Alije Izetbegovića, fotografije su postavljene na  32 panela i prikazuju njegov politički, društveni i privatni život.
Načelnik Općine Vogošće Edin Smajić u svom obraćanju prisutnima između ostalog je istako važnost ideje Alije Iztbegovića, te kazo kako svako spominjanje prvog predsjetnika BiH izazva posebne emocije, dodavši da je sigurno riječ o jednom od najvećih sinova ove zemlje.

Direktorica JU Muzej “Alija Izetbegović”  Nađa Berberović-Dizdarević, unuka Alije Izetbegovića,   kazala je da su na izložbi postavljene fotografije i dokumente koji do sada nisu objavljivani.

V.d. direktora JU KSC Vogošća Elvir Kituša također se osvrnuo na važnost ovakvog događaja i pozvao sugrađane da dođu i pogledaju.  Posjetioci imaju priliku vidjeti izložbu “Alija Izetbegović između Istoka i Zapada” do 23. oktobra, ulaz je besplatan. Poštovanje važećih mjera higijensko-epidemiološke zaštite je obavezno.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana