Na vrh

U naselju Menjak izgrađena vodovodna mreža u dužini od 445 metara

    Na osnovu tehničkog rješenja koje je odobreno od strane KJKP „Vodovod i kanalizacija „ Sarajevo, radnici firme „Mibral“ iz Sarajeva završili su radove na izgradnji cjevovoda u dužini od 455 metara na spoju ulica Menjak i Muje Šejte u MZ Hotonj. Tim povodom je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima obišao navedenu lokaciju.

„Zahvaljujem se našim sugrađanima na strpljenu i kooperativnosti tokom izvođenja radova. Posebna zahvalnost našem ministru Senadu Hasanspahiću i njegovom ministarstvu kao i Vladi Kantona Sarajevo na sufinansiranju ovog projekta. Postojeća mreža je zamjenjena kvalitetnom daktilnom mrežom. Svi priključci koji su bili mogući sa aspekta standarda i pocedura koje podrazumjeva vodovod i kanalizacija su urađeni“ rekao je načelnik Smajić.

Sredstva u iznosu od oko 92 000 KM obezbjedili su Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Vogošća, dok su nadzor nad izvođenjem radova vršili Zavoda za izgradnju KS i KJKP „V i K“ Sarajevo.

Memsudin Kožljak, sekretar MZ Hotonj je istakao da se značaj ovog projekta ogleda u urednom vodosnabdijevanju postojećih stambenih objekata kao i stvaranja mogućnosti za priključke novoizgrađenih  stambenih objekata.

Nakon izgradnje cjevovoda stanovnici ovog naselja su, u razgovoru sa načelnikom Smajićem i njegovim saradnicima, inicirali sanaciju i rekonstrukciju ovog lokalnog i ostalih pristupnih puteva.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana