Na vrh

U naselju Rosulje svečano otvoreno novo dječije igralište

Danas su predstavnici Općine Vogošća svečano otvorili novo dječije igralište u u naselju Rosulje, MZ Vogošća II. Svečanost je održana uz prisustvo građana ovog dijela Vogošće a najmlađi stanovnici nisu krili radost onim što je urađeno. Opremljeno je mobilijarom i modernim spravama za igru, kao što je tobogan, ljuljačke, njihalice, pješčanik i klackalice. Namijenjeno je za djecu mlađeg i starijeg uzrasta. Na ovom dječijem igralištu urađene su i prilazne stepenice kao i prilazna staza za osobe sa posebnim potrebama.

“S obzirom na to da je Općina Vogošća jedna od rijetkih u FBiH koja ima pozitivan natalitet, ova lokalna zajednica nastoji da to prati izgradnjom novih sadržaja, tako da djeca koja odrastaju u našoj općini imaju što sretnije i bezbrižnije djetinjstvo“, izjavila je Dženana Bešlija pomoćnica načelnika Službe za privredu, integrisani lokani razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća.

Igralište je ograđeno, a postavljene su i klupe za sjedenje, gdje se roditelji mogu odmoriti dok se njihova djeca igraju.

Među brojnim građanima koji su s djecom došli na otvaranje igrališta, sa svojom djecom je bio i Almir Brkić.  U razgovoru s novinarima Almir je rekao  kako je s nestrpljenjem očekivao stavljanje u funkciju igrališta.

„Zahvaljujem se Općinskom načelniku Edinu Smajiću što je omogučio da se ovakvo igralište napravi u ovom naselju. Sada će naša djeca biti sigurna i bezbjedna i neće se više igrati na ulici” kazao je Almir.

Izvođač radova na izgradnji ovog dječijeg igrališta bila je firma “MIBRAL” d.o.o. Sarajevo. Sredstva u iznosu od  54.000 KM je izdvojila Općina Vogošća.

Dječije igralište je zapisnički predato KJKP “PARK” na održavanje

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana