Na vrh

U novu školsku godinu u O.Š. “Izet Šabić” u Hotonju sa uređenim školskim dvorištem

Nakon dva mjeseca okončana je prva faza radova na vanjskom uređenju O.Š. “Izet Šabić” u Hotonju i danas je svečano otvoreno obnovljeno školsko dvorište. Vrpcu su sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem svečano presjekli direktor i učenici škole koji su za sve prisutne na ovoj svečanosti priredili i prigodan kulturno-zabavni program. Priredba je održana upravo na prostoru višenamjenskog trga koji je urađen tokom ovog ljeta i koji će se i u budućnosti koristiti za razne priredbe, te ostale nastavne i vannastavne aktivnosti.
Direktor škole Suad Tupković je istakao da je škola osim trga konačno dobila i ogradu što je problem koji je postojao od otvaranja škole. Sanirana su i sva stepeništa, asfaltirane plohe, postavljene klupe i korpe za otpatke. Ostalo je još da se postave kapije što će biti gotovo do početka školske godine. Sve ovo po riječima direktora Tupkovića, ne bi bilo moguće bez podrške Općine Vogošća i naročito načelnika Smajića kojem je u ime kolektiva škole uručio prigodnu zahvalnicu.
Ukupna vrijednost radova koji su obavljeni u ovoj prvoj fazi iznosi oko 85.000 KM i kompletan iznos je obezbjeđen iz Budžeta Općine Vogošća. Planirano je da se u skorije vrijeme uradi i jedno manje školsko igralište na dijelu zemljišta za koje su riješeni imovinsko-pravni odnosi.
„Neriješeni imovinsko-pravni odnosi po pitanju zemljišta u ovoj školi postoje od njenog otvaranja, 1980.godine, i to je uz maksimalnu štetu koju je škola pretrpila tokom agresije najveći problem po pitanju konačnog stavljanja u funkciju ovog objekta onakvog kakav nam treba. Mislim da su ovi radovi koji su obavljeni itekako popravili ukupno stanje, izgled i funkcionalnost škole, ali prije svega bezbjednost naše školske djece. Mi ćemo nastaviti sa rješavanjem imovinsko-pravnih problema i na ovom većem dijelu da bi smo konačno mogli zaokružiti i školsko dvorište sa ogradom ali i izgraditi ova neophodna igrališta kojih u Hotonju, na ovako velikoj mjesnoj zajednici, nažalost nemamo.” istakao je načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana