Na vrh

U općini Vogošća otvoren kutak za organizacije civilnog društva

U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, koji finansira Europska unija a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), koji se realizuje i u općini Vogošća i u saradnji sa Općinom Vogošća, od 5.10.2020.godine organizacijama civilnog društva olakšan je rad jer su dobile svoj kutak za rad u zgradi Općine Vogošća.

Primjećeno je kako neke od organizacija civilnog društva koje djeluju u općini Vogošća nemaju niti svoj prostor niti potrebnu infrastrukturu i to im otežava rad, prijavljivanje na javne pozive, kao i implementaciju projekata. U tom smislu obezbjeđen je jedan radni stol sa stolicom, te kompjuter s printerom koji se nalaze na pristupačnom mjestu u zgradi Općine Vogošća i predstavlja mjesto gdje će se organizacije civilnog društva moći upoznati sa radom općine, javnim pozivima koje Općina Vogošća objavljuje kao i pripremati projektne aplikacije za općinske javne pozive.

Prostor se nalazi u Centru za pružanje usluga građanima, odnosno Šalter sali kako se među građanima uvriježio naziv  u neposrednoj blizini ulaza za građane sa stražnje strane Općine Vogošća. Pristup ovom kutku organizacije civilnog društva imaće u toku radnog vremena Općine Vogošća, odnosno svakim radnim danom od 8 do 16, a četvrtkom od 8 do 18 sati.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana