Na vrh

U POVODU PRVOG MARTA, DANA NEZAVISNOSTI BIH, U VOGOŠĆI ODIGRAN KOŠARKAŠKI TURNIR OSNOVNIH ŠKOLA

U Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći, u petak 26.februara, u povodu Dana nezavisnosti BiH odigran je košarkaški turnir na kojem su učešće uzele muške ekipe svih pet osnovnih škola sa područja općine.

Nakon cjelodnevnog druženja i nadmetanja titulu prvog osvajača ovog turnira ponijela je košarkaška ekipa OŠ „Zajko Delić“ sa Kobilje Glave koja je u finalnoj utakmici bila uspješnija od OŠ „Mirsad Prnjavorac“ iz Vogošće. Dječaci sa Kobilje Glave do prvog mjesta predvodio je odlični Mirza Selimović koji je proglašen za najboljeg strijelca i najboljeg igrača Turnira. Pehar za treće mjesto pripao je ekipi OŠ „Izet Šabić“ iz Hotonja.

U revijalnom dijelu Turnira odigrana je utakmica ženskih ekipa OŠ „Mirsad Prnjavorac“ i OŠ „Izet Šabić“ a uspješnije su bile djevojčice iz Hotonja.

Organizator Turnira bio je Košarkaški klub „Vogošća“, uz podršku KSC Vogošća i RTV Vogošća a pod pokroviteljstvom Općine Vogošća. Priznanja najboljim ekipama uručio je načelnik Općine Vogošća, Edin Smajić, čestitajući svima na prikazanoj igri i zalaganju. Izrazivši nadu da je ovo samo početak i da će Turnir prerasti u tradiciju načelnik Smajić je svečano zatvorio Prvi košarkaški turnir osnovnih škola Vogošće u povodu 1. marta Dana nezavisnosti BiH.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana