Na vrh

U SEMIZOVCU ODRŽANO 22. KANTONALNO SAOBRAĆAJNO-OBRAZOVNO TAKMIČENJE

Sportska dvorana u Semizovcu i ove godine bila je domaćin saobraćajno-obrazovnog takmičenja koje se 22. put održalo u organizaciji Auto-moto kluba KS. Cilj takmičenja je razvijanje saobraćajne kulture kod učenika, usvajanje znanja iz saobraćajnih propisa, te unapređenje cestovne bezbjednosti djece.
Na takmičenju je nastupilo oko 200 učenika iz 52 osnovne škole KS, koji su najprije radili testove iz oblasti saobraćaja, a nakon toga su na poligonu imali praktični dio savladavanja prepreka, odnosno vožnje bicikla sa preprekama. Za četiri vogošćanske osnovne škole ovo je bilo ujedno i općinsko takmičenje i prilika da dobrim rezultatima ostvare nastup na kantonalnom takmičenju.
Najbolji plasman ostvarili su učenici OŠ „Zahid Baručija“ koji su na općinskom nivou bili prvoplasirani a u ukupnom plasmanu drugi na nivou Kantona. Ekipa koju je predvodio nastavnik Elmedin Pirić briljirala je i u pojedinačnom plasmanu pa su tako prva dva mjesta u konkurenciji djevojčica (Nejla Hodžić i Hanan Zulum) i u konkurenciji dječaka (Omar Kovač i Amon Rosan) na nivou općine Vogošća pripala njima.
Podršku takmičenju pružili su Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mladih Kantona Srajevo kao suorganizatori, a Općina Vogošća i OŠ „Porodice ef. Ramić“ pokazali su se kao dobri domaćini. Na kraju višesatnog takmičenja proglašeni su najbolji učenici na općinskom i kantonalnom nivou kojima su uručeni pehari, medalje i diplome. Po pet najboljih djevojčica i dječaka predstavljat će Kanton Sarajevo na Državnom saobraćajno-obrazovnom takmičenju koje će se održati 26. maja u Visokom.
Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana