Na vrh

U TOKU RADOVI NA ASFALTIRANJU KRAKA U ULICI BARICA

Danas su predstavnici Općine Vogošća obišli radove gdje radnici firme “AME” iz Breze izvode radove na postavljanju asfalta u dijelu ulice Brarica, MZ Hotonj.

“Ovo je jedan od projekata iz Programa prioritetnih  projekata u oblasti komunalne infrastrukture za ovu godinu. Riječ je o saradnji građana i Općine, gdje su građani riješili imovinsko-pravne odnose, nakon čega su se stvorili uslovi za asfaltiranje. Dosadašnji radovi su podrazumjevali otkop zemljanog materijala, izradu grede za ojačanje podtla, izradu nosećeg sloja tampona  i postavljanje asfalta debljine 7 centimetara u dužini od 140 metara sa širinom od 3 metra”, rekao je načelnik Smajić. Također je naveo da će i ostali započeti projekti iz oblasti komunalne infrastrukture, njih oko 20 zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima i trajanju građevinske sezone biti završeni

Džemal Mujanović, stanovnik naselja Barice se u ime građana zahvalio Općinskom načelniku i resornim službama na obezbjeđenim sredstvima za realizaciju ovog projekta i istakao zadovoljstvo urađenim..

Vrijednost projekta iznosi oko 39.000 KM, a sredstva su obezbjedili Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općina Vogošća.

Nadzor nad izvođenjem radova, vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana