Na vrh

U TOKU RADOVI NA ASFALTIRANJU KRAKA U ULICI BLAGOVAC IV

Povoljni vremenski uslovi omogućili su intenzivan rad na mnogim komunalnim projektima na području općine Vogošća. Jedan od takvih je i sanacija kraka Ulice Blagovac IV gdje su danas radnici firme “AME” iz Breze vršili asfaltiranje ukupne dužine cca 96 metara. Predstavnici Općine Vogošća obišli su radove i uvjerili se i u kvalitet radova i u zadovoljstvo građana ovog dijela naselja Blagovac..Riječ je o saradnji građana i Općine, gdje su građani riješili imovinsko-pravne odnose, nakon čega su se stvorili uslovi za asfaltiranje.

“Drago nam je što je došlo do realizacije ovog projekta. Obećano nam je da će čim budu riješeni imovinsko-pravni odnosi biti i postavljen asfalt i tako je i bilo. Hvala Općini Vogošća, načelniku Smajiću i svim ostalim koji su pomogli da se ovo završi.”, istakao je Šefik Grbo, jedan od stanovnika ove ulice.

Prosječna širina nove saobraćajnice je 4 metra a debljina nosivo-habajućeg asfalta je 7 cm. Radovi u iznosu od 17.259,69 KM finansirani su sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve KS i Općine Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana