Na vrh

U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI KOLEKTORA OBORINSKE KANALIZACIJE I REKONSTRUKCIJA ULICE GORNJA JOŠANICA II

Predstavnici Općine Vogošća obišli su ulicu Gornja Jošanica II gdje se izvode radovi na izgradnji kolektora oborinske kanalizacije i vrši rekonstrukcija pomenute ulice.

Vrijednost projekta je preko 500.000 KM. Investitori su Općina Vogošća, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo kao i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Izvođači radova su “HIDROM” iz Vogošće i “AME” iz Breze.

Prema dogovorenoj dinamici, radovi na realizaciji oba projekta izvoditi će se uporedo kako bi se smanjili nepotrebni troškovi i skratio rok izvođenja radova.

Radovi podrazumjevaju izgradnju kolektora oborinske kanalizacije u dužini od 958 m sa racipijentom u Jočaničkoj rijeci, dok rekonstrukcija podrazumjeva sanaciju saobraćajnice u dužini od 860 m sa prosječnom širinom od 4,9 m i krakovima od 155 m.

Sead Bradić, član SMZ Vogošća II je naveo da je ovaj projekat bio jedan od prioriteta SMZ  Vogošća II, “ u ime građana se zahvaljujem Općini Vogošća na obezbjeđenim sredstvima jer izgradnjom kolektora oborinske kanalizacije i rekonstrukcijom pomenuta saobraćajnice biće omogućena bolja komunikacija kompletnog naselja. Ovom prilikom bih zamolio građane da imaju strpljenja i razumjevanja dok radovi traju”.

Ukoliko dozvole vremenski uslovi radovi bi trebali biti gotovi za 60 dana. Nadzor nad istim vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana