Na vrh

U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI PJEŠAČKIH STAZA U ULICAMA BRANILACA VIJENCA I VOGOŠĆANSKIH ODREDA

Radnici firme “AME” iz Breze u dijelu ulica Vogošćanskih odreda i Branilaca Vijenca  izvode radove na izgradnji pješačkih staza i parking prostora. Danas su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i saradnici obišli lokaciju gdje se izvode radovi.

“Ovim projektom je planirana rekonstrukcija dijela saobraćajnice i izgradnja pješačkih staza i parkinga u ulicama Branilaca Vijenca, Vogošćanskih odreda i Spasoja Blagovčanina. Vrijednost radova je oko 644.000 KM, radovi se izvode u fazama. Za prvu fazu obezbijeđeno je oko 100.000 KM, a podrazumijeva izgradnju pješačkih staza i uređenja prostora kod Doma penzionera. Prostor je zamišljen kao mini aleja sa drvoredom, kvalitetnom rasvjetom i klupama. Biće izgrađena pješačka staza u desnom kraku ulice Vogošćanskih odreda, te sanirana ulica Branilaca Vijenca u cijeloj dužini i izgrađen parking u ulicu Branilaca Vijenca i dijelu ulice Vogošćanskih odreda.” naveo je načelnik Smajić. Također je istakao da će u narednoj godini po osiguranju finansijskih sredstava biti nastavljeno sa uređenjem pješačkih staza i parking prostora.

Po okončanju ovih radova, za koje je sredstva obezbijedila Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, građanima će biti omogućeno lakše kretnje, ali  omogućen i veći broj parking prostora kojima se, djelimično, rješava i  problem  saobraćaja u mirovanju.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana