Na vrh

U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE U ULICI AHMEDA RIZVE U DUŽINI OD 1 165 M

Radnici firme „Mibral“ iz Sarajeva izvode radove na izgradnji primarnog distributivnog cjevovoda DN 150 mm u ulici Ahmeda Rizve, MZ Vogošća I. Danas je načelnik Smajić sa saradnicima obišao lokaciju gdje se izvode radovi.

„Radi se o realizaciji još jednog projekta iz Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture. Potpisan je Okvirni sporazum na tri godine čija je vrijednost preko 600.000 KM. Zajedno sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo smo obezbjedili sredstva u iznosu od 220.000 KM kako bi se realizovala I faza navedenog projekta“ rekao je načelnik Smajić.

Jovović Dejan voditelj gradilišta isperd firme Mibral je upoznao načelnika Smajića o stanju na terenu. “Završen je glavni dio u ulici Ahmeda Rizve, položeno je oko 1350 metara daktilnog cjevovoda. Polovina trase je priključena na glavni cjevovod, a trenutno se izvode radovi na kućnim priključcima na drugoj polovini.”

Nadzor nad izvođenjem radova vrše Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i KJKP „ViK“ Sarajevo.

Predstavnica Savjeta mjesne zajednice Vogošća I Suada Saračević se u ime građana zahvalila Općini Vogošća što je poduzela sve aktivnosti kako bi se azbestnocementne cijevi zamjenile daktilnim. U narednom period po obezbjeđenju sredstava nastavit će se sa realizacijom ostalih faza. Također se vode aktivnosti na izradi kanalizacionog sistema koji podrazumjeva zbrinjavanje oborinske odvodnje te zbrinjavanje

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana