Na vrh

U TOKU RADOVI NA POSTAVLJANJU NOSIVOG ASFALTA U DIJELU ULICE OMLADINSKA

Prije 10 dana počeli su radovi na rekonstrukciji dijela ulice Omladinska u MZ Vogošća I. Riječ je o saobraćajnici od interesa za Kanton Sarajevo, čiji je upravitelj Direkcija za puteve KS. Vrijednost projekta iznosi oko 160.000 KM, a finansira ih Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i Općina Vogošća.

„Pored postavljanja asfalta u dužini od 150 m, sa prosječnom širinom od 6 m, planirana je i rekonstrukcija i proširenje pješačkih staza sa obadvije strane kolovoza. Ovih dana se radi eleborat koji bi trebao pokazati koliko bi koštala rekonstrukcija kompletne Omladinske ulice, kako bi po obezbjeđenju sredstava mogli nastaviti sa radovima„ rekao je Fetah Kadrić pomoćnik načelnika u Službi za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove prilikom današnjeg obilaska terena sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smjaićem, saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ Vogošća I.

Almir Pozderović rukovodilac radova je naveo da se izvode radovi na postavljanju nosivog sloja asfalta debljine 7 cm, a za sutra je planirano postavljanje habajućeg sloja asfalta debljine 7 cm. Također će biti obuhvaćena i rekonstrukcija autobuskog stajališta koje se nalazi na raskrsnici ulica Omladinska i Jočanička, kao i proširenje pješačkih staza. Planovi teku svojom dinamikom i nada se da će biti završeni prije predviđenog roka od 30 dana.

Suada Saračević, predstavnica Savjeta MZ Vogošća I je istakla da je zadovoljna urađenim i da će Savjet MZ Vogošća I usko sarađivati sa Općinom Vogošća i uvijek biti na raspolaganju i u službi građana.

Nadzor nad izvođenjem radova, vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana