Na vrh

U toku radovi na realizaciji I faze trajnog uređenja korita rijeke Ljubina

Radnici firme „GPI“ iz Konjica izvode radove na realizaciji I faze projekta trajne regulacije rijeke Ljubine sa sanacijom klizišta. Ukupna vrijednost kompletnog projekta iznosi preko 325 000 KM. Tim povodom je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima obišao radove.

Prema riječima načelnika Smajića „Prva faza podrazumjeva regulisanje fekalne kanalizacije na desnoj obali korita rijeke Ljubine u dužini od 277 m od polipropilenskih korugovanih cijevi sa ugradnjom deset poliesterskih šahtova. Vrijednost prve faze je oko 47 000 KM. Nakon realizacije ovog projekta ostaje izvođenje radova na najtežoj tačci a to je sanacija klizišta na lijevoj obali rijeke Ljubine, čija je vrijednost oko 280 000 KM.“

„Do sada je položeno oko 80 m cijevi i ugrađena su dva šahta, radovi teku planiranom dinamikom, ukolko nam dozvole vremensku uslovi radovi bi mogli biti gotovi za 15 dana“ rekao je Amar Smajić, predstavnik firme „GPI“ iz Konjica.

Sredstva za realizaciju ovog projekta bezbjedili su Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Vogošća. Nadzor nad realizacijom projekta vrši Zavod za izgradnju KS.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana