Na vrh

U toku radovi na sanaciji puta u ul.Blagovac V

Danas su predstavnici Općine Vogošća obišli lokaciju, gdje radnici firme “AME” iz Breze izvode radove na sanaciji puta u ul. Blagovac V. Navedena ulica se nalazi u Programu prioritetnih projekata komunalne infrastrukture za 2016. godinu.

“Sanacija puta podrazumjeva nasipanje noseceg sloja tampona, ugradnju linijskih rešetaka za odvodnju oborinskih voda i asfaltiranje. Ukupna dužina puta koji će biti saniran je oko 405 m sa širinom od 3,25 m”” navela je Emira Branković, šefica Odsjeka za komunalne poslove. Vrijednost radova je oko 59.000 KM, a sredstva su obezbjedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Vogošća.

Nihad Hadžić, predsjednik Savjeta MZ Blkagovac je istakao “ Ovo je projekat koji je Savjet MZ Blagovac predložio kao jedan od važnijih projektata iz oblasti komunalne infrastrukture. Za ovu putnu komunikaciju je važno što se u neposrednoj blizini nalazi rezervoar za lokalni vodovod Blagovac i predstavlja alternativni put za kompletno naselje Blagovac u slučaju obustave saobraćaja na glavnoj putnoj komunikaciji Blagovac – Tihovići”. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, ukoliko dozvole vremenski uvjeti radovi bi trebali biti gotovi za sedam dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana