Na vrh

U TOKU RADOVI NA SANACIJI SAOBRAĆAJNICE U ULICI KOBILJA GLAVA

Prije 30 dana firma “Bucomerc” iz Kiseljaka je počela radove na rekonstrukciji dijela ulice Kobilja Glava. Riječ je o saobraćajnici od interesa za Kanton Sarajevo, čiji je upravitelj Direkcija za puteve KS. Vrijednost projekta iznosi oko 181.000 KM, a finansira ih Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

„Dosadašnji radovi su podrazumjevali uklanjanje oštećenog asfalta, izgradnju kolektora i kvadratnih slivnika za oborinsku odvodnju, zamjenu podtla, ugradnju tampona, izgradnju ivičnjaka. Danas i sutra se postavlja asfalt u dva sloja gdje je nosivi debljine 7 centimetara, a habajući debljine 5 centimetara. Nakon asfaltiranja biće nastavljeni radovi na uređenju prilaza naših sugrađana ” istakao je  načelnik Općine Vogošća Edin Smajić. Također je naveo da će pored ovog projekta biti izgrađena i kontejnerska niša, neposredno uz pasarelu kao i sanacija same pasarele.

Predstavnici Savjeta MZ Kobilja Glava su  istakli da su zadovoljna urađenim i da će Savjet MZ i u buduće usko sarađivati sa Općinom Vogošća i uvijek biti na raspolaganju i u službi građana.

Adnan Mostić rukovodilac radova je rekao da radovi teku svojom dinamikom i nada se da će biti završeni prije predviđenog roka.

Nadzor nad izvođenjem radova, vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana