Na vrh

U toku radovi na zamjeni oštečenih šahtova u centru Vogošće

U Jošaničkoj ulici u Vogošći počeli sa radovima na zamjeni šahtova. Ovaj projekat realizuje i finansira Direkcija za puteve KS.  Izvođač radova je KJKP „Rad“ a nadzor nad njihovim izvođenjem vrši Zavod za izgradnju KS.

Prema riječima Adnana Alikadića, višeg stručnog saradnika za održavanje puteva u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo, dvanaest šahtova biće zamjenjeno u Jošaničkoj ulici, na dionici od raskrsnice sa ulicom Akifa ef. Biserovića do raskrsnice sa ulicom Omladinska. Radi se o šahtovima koji su predstavljali udarne rupe i stvarali probleme u saobraćaju. „U sklopu ovih radova biće izvršena i sanacija nekolicine prokopa preko cijele širine kolovoza u Jošaničkoj ulici i drugih oštećenja, kako bi se stvorili i preduslovi za obilježavanje horizontalne signalizacije, čim to dozvole vremenski uslovi s obzirom da se radi o radovima sa plastičnom materijom, čiji je vijek trajanja oko 5 godina“- kazao je Alikadić.

Finansijska vrijednost radova vezanih za zamjenu 12 šahtova je oko 15 000 KM, međutim u ovoj građevinskoj sezoni Direkcija za puteve KS planirala je sanaciju udarnih rupa i drugih ošetećenja na svim saobraćanicama u Vogošći koje su u nadležnosti Direkcije. Te saobraćajnice su dužine oko 20 km.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana