Na vrh

U toku radovi u ul.Edina Kormana i puta kroz mezarje Orlić

Danas su predstavnici Općine Vogošća obišli lokaciju gdje radnici firme „AME“ iz Breze izvode radove na sanaciji puta u ul. Edina Kormana i puta kroz mezarje Orlić u MZ Kobilja Glava.

Prema riječima šefice odjeka za komunalne poslove Emire Branković, „radi se o sanaciji puta koji se nalazi u Programu prioritetnih projekata komunalne infrastrukture za 2017. godinu. Sanacija podrazumjeva izgradnju gabiona, drenažu, rješavanje odvodje i asfaltiranje. Ukupna dužina puta je oko 600 m sa prosječnom širinom od 3,5 do 4,5 m. Biće asfaltirano oko 2 600 m2“.

Sredstva u iznosu od 191 000 KM obezbjedila je Općina Vogošća putem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Prema riječima mještanina Džebo Behadila, ova sanacija puta im mnogo znači jer su tokom kišne sezone imali velikih problema jer je bujica nosila tampon, tako da je put bio neprohodan kako za pješake tako i za motorna vozila. Ovom prilikom se zahvalio svima koji su pomogli da ovaj projekat krene u realizaciju.

Ukoliko dozvole vremenski uslovi radovi bi trebali biti gotovi za 30 dana. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana