Na vrh

U TOKU SANACIJA DVA KRAKA PUTA U NASELJU TIHOVIĆI

Radnici firme „AME“ iz Breze izvode radove na sanaciji dva kraka u naselju Tihovići, MZ Blagovac. Lokaciju gdje se izvode radovi obišli su predstavnici Općine Vogošća i članovi Savjeta MZ Blagovac.

Sejdalija Sejfić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Blagovac je naveo da je sanacija ova dva kraka bio prijedlog Savjeta mjesne zajednice Blagovac koje je Općinsko vijeće usvojilo i da će postavljanje asfalta u mnogome pomoći ovom dijelu naselja Tihovića.

Vrijednost radova je oko 23.000 KM, a investitor je Općina Vogošća namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

„U toku je realizacija projekta iz Programa prioritetnih projekata u oblasti komunalne infrastrukture za 2018. godinu. Radi se o sanaciji dva kraka ukupne dužine oko 120 metara sa prosječnom širinom od 2,7 do 3,3 metra. Pored tamponiranja biće urađena i ugradnja betonskih ivičnjaka, kvadratnih slivnika i kanalizacionih cijevi za prikupljanje i odvodnju oborinskih voda i asfaltiranje“ kazala je Emira Branković, šefica Odsjeka za komunalne poslove Općine Vogošća..

Nadzor nad izvođenjem radova će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Ukolko dozvole vremenski uslovi radovi bi terebali biti gotovi za 30 dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana