Na vrh

U TOKU SANACIJA UDARNIH RUPA NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA

Na području Vogošće građevinska sezona je već počela. Pored infrastrukturnih projekata iz programa prioriteta planiranih u tekućoj godini, biće realizovane i sanacije udarnih rupa i prokopa u svim mjesnim zajednicama.

Prema riječima Sanjina Kormana, stručnog saradnika za građevinsko-komunalne poslove u Općini Vogošća, stanje na terenu je sagledano i u saradnji sa sekretarima mjesnih zajednica izvršen je popis svih mjesta koje je potrebno sanirati. Ukoliko građani primijete još neke udarne rupe, mogu ih prijaviti sekretaru, članovima Savjeta MZ ili u komunalni operativni centar (koji je na raspolaganju Vogošćanima 24 sata), putem broja mobilnog telefona i vibera 061/151234. Građani komunikaciju sa ovim centrom mogu ostvariti i putem e-maila: vogoscakomunalnicentar@gmail.com.

Korman je također kazao da je u nekim vogošćanskim područjima urađena sanacija udarnih rupa kao što su neposredna blizina OŠ „Izet Šabić“ u Hotonju i ulica Slatinski put na Kobiljoj Glavi.

Za sanaciju udarnih rupa i prokopa na lokalnim saobraćajnicama zadužena je firma „AME“ a nadzor nad radovima vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Za sanaciju na saobraćajnicama od značaja za Kanton Sarajevo (saobraćajnice kojima se odvija javni gradski saobraćaj u Vogošći) zadužena je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana