Na vrh

U toku su radovi na izgradnji kanalizacije u naselju Rosulje

„Ušli smo na ovaj način sa izgradnjom infrastrukture u Rosulje. Ušli smo na jedini logičan način da se prvo postave sve podzemne instalacije, a onda da se radi putna infrastruktura. Znamo ta je to višegodišnji projekat, ali ne izlazimo iz Rosulja dok sve ne završimo.“ Ovo je izjavio Općinski načelnik Edin Smajić u maju ove godine, prilikom potpisanog ugovora o izgradnji separatne kanalizacije u naselju Rosulje.

Danas (09.07.2020.godine) je sa svojim saradnicima obišao ovaj lokalitet da se uvjeri kojom dinamikom teku radovi na terenu. Izvođač radova je firma “Hidrom” d.o.o. iz Vogošće koja je izvođač radova. Izvođač je upoznao načelnika Smajića da su u ovoj fazi radova imali nešto više komplikacija zbog brojnih podzemnih instalacija na koje su morali paziti, ali da uskoro nastavljaju ranije planiranom dinamikom.

Projekat je višemilionski i izvodit će se u nekoliko faza. U ovoj fazi, prvim pojedinačnim ugovorom je predviđena izgradnja separatne kanalizacije u dužini od 676 metara profila 300 mm sa 32 reviziona i 13 kućnih priključaka. Radovi će se izvoditi od kišnog i fekalnog recepijenta na ulazu u Rosulje pa naviše prema rezervoaru  metara kao i izrada oko sedamdeset kućnih priključaka.
Radovi se finansiraju sredstvima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općine Vogošća, a ukupna vrijednost radova iznosi 428.371,21 KM.

Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana