Na vrh

U TOKU ZAVRŠNI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI AZBESTNO-CEMENTNOG CJEVOVODA NA POTEZU DUMAČA-BARICA-UGORSKO-MENJAK

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, sa saradnicima, te predstavnicima KJKP “Vodovod i kanalizacija obišao je lokalitet gdje se realizuje projekat nastavka rekonstrukcije azbestno-cementnog cjevovoda na potezu Dumača-Barica-Ugorsko-Menjak.

Ovim projektom predviđena je rekonstrukcija azbestno-cementnog cjevovoda DN 200 u ukupnoj dužini od 2 600 metara, DN 100 u dužini od 460 metara sa izradom oko 100 kućnih priključaka, a sve u skladu sa zahtjevima i upustvima Tehničke službe Pogona “Vodovoda”.

Prisutni su bili zadovoljni dinamikom i kvalitetom izvođenja radova a načelnik Smajić je dodao da je ovo sistemsko rješenje u okviru kojeg KJKP “ViK”  rješava jedan od največih problema  koje su imali u oblasti vodosnabdijevanja. Investitor i izvođač radova obećali su načelniku Smajiću da će do kraja građevinske sezone biti završeno sa asfaltiranjem ostećenja.

Izvođač radova je “Mibral” d.o.o. Sarajevo a investitor KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo putem sredstava EBRD-a. Ugovorena cijena je oko 1.100.000 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana