Na vrh

U toku završni radovi na vanjskom uređenju prostora oko OŠ “Porodice ef. Ramić”

Konzorcij Bosman doo Sarajevo – Prijedor putevi privode kraju radove na vanjskom uređenju prostora oko OŠ “Porodice ef. Ramić” iz Semizovca. Radi se o projektu koji se nalazi u Programu prioritetnih projekata komunalne infrastrukture za 2016.godinu. Radovi su izvođeni na površini od oko 2.250 m2. Urađeno je oko 920 m2 parking prostora, 1.320 m2 platoa i staza. Pored navedenog urađene su betonske klupe, sanacija staze pema podhodniku, sanacija sportskog terena kao i postvljanje ograde prema rijeci Ljubini.

Prema riječima načelnika Smajića “ostalo je još da se uradi hortikultura kao i postavljanje asfalta od kapije školskog dvorišta do magistarlnog puta. U toku je i procedura vezana za izgradnju spomen obilježja ubijenoj porodici efendije Ramić, koji će biti u sklopu škole. Ovo uređenje će prije svega koristiti našoj školskoj djeci i omladini ali i našim sugrađanima”.
Vrijednost radova je oko 230.000, 00 KM. Investitori su Općina Vogošća, Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana