Na vrh

U toku zavšni radovi na uređenju saobraćajnice i parking prostora oko SD “Amel Bečković”

Radovi na uređenju saobraćanice i parking prostora oko Sportske dvorane „Amel Bečković“ u završnoj su fazi. Danas je načelnik Edin Smajić sa saradnicima obišao lokaciju gdje radnici firme „Bosman“ izvode finalne radove i izrazio zadovoljstvo onim što je dosada urađeno.

„Ostalo je još da se uradi vertikalna i horizontalna signalizacija, postave stubovi za javnu rasvjetu i kante za odpadke. Radovi su trajali duže od predviđenog, zbog rekonstrukcije cjelokupnog vodovodnog sistema, posebno hidrantske mreže i vodovodnog napajanja. Također je adekvatnim kanalizacionim sistemom urađena sva drenaža i oborinske vode koje su ugrožavale prostor između stadiona i dvorane. Vrijednost ovog projekta je preko 350 000 KM, rekao je načelnik Smajić.

Završetkom ovih radova krenut će se intezivno na vanjskom uređenju Trga žrtava  genocida u Srebrenici. Projekat podrazumjeva popločavanje platoa i staza, izgradnja fontane, dječijeg igrališta, kao i hortikulturom čija je vrijednost preko 600 000 KM. Ukoliko dozvole vremenski uslovi radovi bi trebali biti gotovi za 60 dana.

Pored radova na vanjskom uređenju, privode se kraju i radovi u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“. Trenutno se radi na unutrašnjem uređenju glavne plohe kako bi do kraja septembra svi sportski klubovi mogli nastaviti sa redovnim trenažnim procesom. Osim ovih radova jedan od najvažnijih kapitalnih projekata JU KSC Vogošća svakako je i zamjena krova.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana