Na vrh

U ulici Muje Šejte višemilionski zahvati

Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima obišao je radove koji se izvode na zamjeni dotrajale vodovodne mreže u ulici Muje Šejte. Govoreći za RTV Vogošća načelnik Smajić je tom prilikom podsjetio da se „u posljednjih par godina u ulici Muje Šejte otvorilo nekoliko izrazito važnih projekata. Svi ti projekti su vrijednosti od nekoliko miliona. Nedavno je okončana rekonstrukcija saobraćajnice od Ugorskog do Golog Brda. Tokom radova otkrivali smo brojne nedostatke u infrastrukturi koje smo nastojali u hodu otkloniti. A kada se ukazala prilika da na se dijelu ove ulice zamijeni vodovodna mreža i da se umjesto dotrajalih cijevi rađenih od neadekvatnih materjala postave nove i trajnije cijevi tu priliku nismo smjeli propustiti.

To jeste unekoliko produžilo radove, ali uzmemo li u obzir dugoročnu korist sigurno je da je ovo bio dobar potez. Na cijelom potezu od preko tri kilometra, po završetku radova imaćemo širu saobraćajnicu, jačeg trupa, debljeg asfalta sa potpuno riješenom odvodnjom otpadnih voda.“

Načelnik se zahvalio KJKP Vodovod i kanalizacija koji su imali sluha da podrže ovaj projekat te uposlenicima firme „Mibral“ d.o.o. koji kvalitetno i brzo rade svoj dio posla. I pored toga općinski načelnik je još jednom zamolio uposlenike ove firme da ulože dodatne napore kako bi što prije završili ovu dionicu i kako bi stanovnici ovog naselja imali što manje problema prilikom izvođenja radova.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana