Na vrh

U ul,Orahov brijeg u toku radovi na sanaciji puta dužine 180 m

Radnici firme “AME” iz Breze izvode radove na sanaciju puta u ul. Orahov brijeg do broja 146, u MZ Hotonj. Danas su predstavnici Općine Vogošća obišli lokaciju gdje se izvode radovi.

“Ovaj projekat se nalazi u Programu prioritetnih projekata komunalne infrastrukture za 2017. godinu. Planirana je stabilizacija trupa puta postavljanjem betonskih gabiona, izrada drenaže, ugradnja betonskih ivičnjaka, rješavanje oborinske odvodnje i asfaltiranje. Ukupna dužina puta je oko 180 m, širine od 3,5 m do 4,5 m zavisno od uslova na terenu” rekla je Emira Branković šef Odsjeka za komunalne poslove.

Minel Avdagić, stanovnik ul. Orahov brijeg je istakao da ova sanacija puta njima puno znači, jer se radilo o makadamskom putu. “Prilikom kišnih padavina oborinske vode bi nosile tampon i stvarale velike probleme kako za auta tako i za pješake. U ime građana ove ulice se zahvaljujem Općinskom načelniku što je obezbjedio sredstva za sanaciju ovog puta” rekao je Avdagić.

Sredstva u iznosu od 84.000 obezbjedila je Općina Vogošća putem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Ukoliko dozvole vremenski uslovi radovi bi trebali biti gotovi za 20 dana. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana