Na vrh

U UZBUDLJIVOJ UTAKMICI KOŠARKAŠI VOGOŠĆE SLAVILI PROTIV KONJICA

Košarkaši Vogošće su pred domaćom publikom u okviru 11.kola A1 lige grupa Jug savladali Konjic rezultatom 84:76. U uzbudljivoj utakmici u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu na kraju su slavili Vogošćani koji su tek u zadnjoj četvrtini riješili utakmicu. Prvih 10 minuta pripalo je Vogošći koja je imali konstantno prednost, u jednum trenutku i 6 poena, tako da su ovu dionicu završili u svoju korist 19:17. U drugoj četvrtini gosti su uspjeli preokrenuti, ali samo na kratko. U izjednačenoj četvrtini na kraju je Dedović pogodio u posljednjim trenutcima tricu, tako da je njegov tim na odmor otišao sa 3 poena prednosti rezultatom 46:43. I treća dionica protekla je izjednačeno 63:63. Utakmica se odlučila u posljednjoj četvrtini. Domaći su napravili prednost od maksimalnih +8, kasnije se uspostavilo da gosti više nisu bili u prilici da naprave preokret. Na kraju je Vogošća zasluženo ostvarila pobjedu nad ekipom Konjica rezultatom 84:76.

Najbolji strijelac bio je gostujući igrač Kerim Dragolj koji je postigao 27 poena, pratili su ga na drugoj strani Amin Sijerčić sa 17 i Belmin Dedović sa 16 postignutih poena. Ekipa Vogošće u drugom dijelu sezone će se osloniti na igrački kadar iz omladinskih selekcija. U Ovoj utakmici trener Kahriman ih je pohvalio, a naglasio je Kozadru i Ćorovića koji su dobro odigrali.

Ekipi Vogošće je ovo bila peta pobjeda u sezonu uz isto toliko poraza. Konjic ima tri pobjede i 8 poraza. Vogošćanima je ovo bila prva utakmica u drugom dijelu sezone, iako su oni prošlog vikenda trebali igrati protiv Gena, ali nisu, jer u pomenutoj ekipi ima problema sa koronavirusom. U naredom kolu Vogošća gostuje Igmanu, a Konjic igra protiv Realway-a.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana