Na vrh

U VOGOŠĆANSKOM NASELJU HOTONJ SVEČANO OTVORENO SPORTSKO IGRALISTE KOD OŠ “IZET ŠABIĆ”

Učenici Osnovne škole “Izet Šabić” iz Hotonja na početku nove školske godine dobili su na upotrebu novo sportsko igralište. Igralište je napravljeno 40 godina nakon izgradnje škole i direktor Suad Tupković kaže da je ovo historijski dan za njihovu školu koja broji 461 učenika i ovoj je prvi  put da imaju sportsko igralište na otvorenom. Učenici OŠ “Izet Šabić” Sarah i Dželil nisu krili zadovoljstvo što će se u slobodno vrijeme moci baviti svojim omiljenim sportovima odbojkom i fudbalom.

Igralište je namjenjeno za mali nogomet, košarku, rukomet i odbojku. Igralište je dimenzija 25 x 15 m sportske plohe i 2,5 m tribina sa sjedalicama.

Općina Vogošća je finansirala cjelokupni projekat koji je na kraju koštao nešto više od 160 000 KM. A da bi sve bilo potpuno uručene su i nove lopte za sportove za koje je igralište namjenjeno

Igralište su presjecanjem vrpce u prisustvu učenika na upotrebu predali direktor Osnovne škole “Izet Šabić” Suad Tupković i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić. Zbog kiše program koji su učenici pripremili izveden je u svečanoj sali škole umjesto na igralištu. Na kraju načelnik Smajić i direkto Tupković apelovali su na sve da igralište čuvaju i ne uništavaju kako bi se koristilo za ono što je namjenjeno.

Medžid Hasković, predsjednik Savjeta MZ Hotonj se zahvalio načelniku Smajiću što je prepoznao potrebe građana MZ Hotonj, prvenstveno učenika OŠ „Izet Šabić“ koji nisu imali ovakve sadržaje. A koji ujedno pružaju mogućnost da se kroz bavljenjem sportom formiraju novi talenti koji će u budućnosti dati doprinos našoj društvenoj zajednici.

Ova lokalna zajednica kontinuirano radi na izgradnji i rekonstrukciji sportskih i igrališta za djecu. Pored ovog, u proteklom periodu sportska igrališta sa umjetnom travom su izgrađena i ulicama Josanička i Spasoja Blagovčanina. Također, u protekle dvije godine izgrađeno je sedam novih dječijih igrališta i tri sportska, sanirano je i obnovljeno jedanaest dječijih i sedam sportskih igrališta a planirana je izgradnja još nekoliko dječijih i sportaskih igrališta u drugim vogošćanskim naseljima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana