Na vrh

U Vogošći obilježen Svjetski Dan učitelja

Povodom 5. oktobra Dana učitelja, u sali Općine Vogošća upriličen je prijem vogošćanskih prosvjetnih radnika i direktora škola. Prisutnima se obratio općinski načelnik Edin Smajić koji je svim učiteljima i nastavnicima uputio čestitke u povodu Dana učitelja, naglasivši da je obrazovanje veoma važan segment u modrenom društvu. Znimanje koje su prosvjetni radnici odabrali nije nimalo lahak i zahtijeva mnogo pažnje i ljubavi kako bi se postigao krajnji cilj, a to je obrazovanje učenika kao budućih akademskih građana i korisnih članova društvene zajednice, rekao je između ostalog načelnik Smajić. Općina Vogošća proteklih godina posebno vodi računa o pružanju što boljih uslova za odvijanje nastavnog proseca, a kao rezultat toga su uspjesi koje učenici postižu na općinskim i kantonalnim takmičenjima. Sve je više i onih koji svoje školovanje nastavljaju na Visokoškolskim ustanovama.

Nastavnik Tehničke kulture u OŠ „Zahid Baručija“ Fuad Gluhić, posao prosvjetnog radnika obavlja već 33 godine. U protekle tri decenije kako kaže, ispratio je brojne generacije učenika i posebno mu je zadovoljstvo kada zna da su danas uspješni građani.  I za učiteljicu Zlatu Bjelica iz OŠ „Mirsad Prnjavorac“ poziv prosvjetnog radnika kako kaže, nešto je najljepše što je odabrala u svom životu. I  danas se rado sjeća prvog školskog dana kada je vidjevši svoju učiteljicu znala čime se se baviti kada odraste.

Na  prijemu povodom Dana učitelja prigodan kulturno- umjetnički program izveli su učenici vogošćanskih osnovnih škola i Udruženje sevdah za mlade.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana