Na vrh

U Vogošći obilježena 72.godišnjica oslobođenja Sarajeva od okupacije i 6.april-Dan Grada Sarajeva

Jedan  od najznačajnijih datuma u historiji glavnog grada naše zemlje, 6. april i ove godine obilježen je dostojanstveno. Na današnji dan 6. aprila 1945. godine Sarajevo je oslobođeno od fašizma, a na isti dan 47 godina kasnije, počela je opsada Sarajeva, najduža u modernoj historiji ratovanja, koja je trajala 1425 dana.

Na lokalitetu spomenika na Đindinom brdu u prisustvu velikog broja delegacija i gostiju , te učenika OŠ „ Zahid Bručija“ i SŠC Vogošća obilježena je 72. godišnjica oslobođenja Sarajeva i Vogošće ,kao i 6. april Dan grada Sarajeva. Prisutnima su se obratili ,predsjednik udruženja ABNOR- a Refik Softić i pomoćnik načelnika za boračko – invalidsku zaštitu Općine Vogošća Zijad Kadrić koji su govorili o važnosti obilježavanja ovog datuma i čuvanja tekovina NOR- a i perioda odbrambeno- oslobodilačkog rata od 1992- 1995.

Svoje literarne radove i recitale o temi „ 6. April“ pročitali su učenici OŠ „Zahid Baručija“ Belma Ajanović, Arnes Menzilović i Faruk Imamović kojima su uručene prigodne nagrade i pokloni.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana