Na vrh

U Vogošći održan koncert povodom velikog pravoslavnog praznika Božića

Sinoć je pod pokroviteljstvom Općine Vogošća u kino sali JU KSC Vogošća, održan koncert povodom velikog pravoslavnog praznika Božića. U programu je učestvovao muzički sastav “Katera” pri Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog iz Istočnog Sarajeva, izvodeći prigodne božićne pjesme. Koncertu su prisustvovali predstavnici Općine Vogošća, Starješina crkve u Reljevu sveštenik Duško Lalović, kao i  predstavnici iz političkog javnog i kulturnog života.

Prilikom obraćanja sveštenik Lalović se zahvalio Općini Vogošća na nastavljenoj tradiciji odžavanja koncerata za vjerske praznike i istakao da je zajedničko druženje i proslavljne velikih vjerskih praznika, poenta praznika. ”Ovakva okupljanja svjedoče da kada je mir među ljudima, onda se mnogo toga zajednički postiže. Svim pravoslavnim pripadnicima želim sretne nastupajuće bozićne i novogodišnje praznike i da tu radost podjele sa svojim komšijama i prijateljima”.

Organizovanjem ovakvih svečanosti Općina Vogošća pokazuje da vjerski praznici ne predstavljaju samo vjerski i duhovni sadržaj, već da je to sadržaj zajedništva i način da se  brinemo za duhovni život naših stanovika bilo kojoj konfesiji oni pripadali.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana