Na vrh

U Vogošći održan tradicionalni koncert povodom velikog pravoslavnog praznika Božića

Tradicionalni koncert povodom pravoslavnog Božića upriličen je sinoć u kino sali JU KSC Vogošća. U programu su učestvovali prof. Vidak Vujanović i  muzički sastav “Katera” pri Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog iz Istočnog Sarajeva izvodeći prigodne božićne pjesme. Koncertu su prisustvovali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima, starješina crkve u Reljevu sveštenik Duško Lalović, kao i predstavnici iz političkog javnog i kulturnog života.

Prilikom obraćanja sveštenik Lalović se zahvalio Općini Vogošća na nastavljenoj tradiciji odžavanja koncerata za vjerske praznike i uputio čestitku „Ovom prilikom svim vjernicima pravoslavne vjeriospovjesti čestitam praznik rođenja  Isusa Hrista, a svima ostalima želim sretnu i blagoslovljenu Novu 2018. godinu“.

Čestitku je uputio i načelnik Smajić “Svim mojim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti upućujem najiskrenije čestitke povodom najvećeg pravoslavnog praznika Božića. Želim da ove praznike provedete u dobrom zdravlju i sa puno osmjeha i sreće sa svojim najmilijima”.

Organizovanjem ovakvih svečanosti Općina Vogošća pokazuje da vjerski praznici ne predstavljaju samo vjerski i duhovni sadržaj, već da je to sadržaj zajedništva i način da se  brinemo za duhovni život naših stanovika bilo kojoj konfesiji oni pripadali.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana