Na vrh

U VOGOŠĆI ODRŽANA TRIBINA POVODOM 22.MAJA, DANA PRIJEMA BIH U ČLANSTVO UN

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Vogošća u saradnji sa JU KSC-a Vogošća organizovala je Tribinu povodom dana prijema BiH u članstvo Ujedinjenih naroda. Tribina je održana 21.05.2021.godine foajeu JU KSC Vogošća, uz ograničen broj gostiju, zbog higijensko-epidemioloških mjera. O značaju ovog datuma govorili su prof.dr. Senadin Lavić i moderator programa prof. Hajrudin Mešić.
22.maja 1992.godine zvanično se zavijorila zastava RBiH ispred zgrade UN-a u New Yorku. Prijemom BiH u članstvo Ujedinjenih naroda prije 29.godina stekli su se temeljni preduslovi pravne i svake druge prirode da se u odnosima Bosne i Hercegovine sa svijetom realizuju svi oni sadržaji i oblici na temelju, kojih je jedna država prisutna, prema svojim mogućnostima i potrebama, na međunarodnoj političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i svakoj drugoj sceni. Naša zemlja postala je jedna od 193 članice Ujedinjenih naroda.
Datum prijema BiH u članstvo UN treba imati mnogo veći značaj nego što je to bilo do sada jer je riječ o jednom od najvažnijih datuma u modernoj historiji.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana