Na vrh

U VOGOŠĆI OTVOREN INFO PULT ZA PROMOCIJU MODELA DUALNOG OBRAZOVANJA

Udruženje poslodavaca FBiH implementira Projekat ‘’Promocija dualnog obrazovanja putem pilot projekta i edukacije’’ u partnerstvu sa Općinom Vogošća, Srednjoškolskim centrom Vogošća i JU ‘’Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo’’. Ovaj projekat, zajedno sa 19 lokalnih partnerstava, podržanih u okviru krovnog projekta ‘’Lokalna partnerstva za zapošljavanje u BiH’’ finansira Evropska unija sa četiri miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), sa ciljem prekvalifikacije oko 2.000 nezaposlenih osoba i zapošljavanje najmnaje njih 620 u 22 općine u BiH.

Danas je tim povodom u Općini Vogošća otvoren info pult koji ima za cilj da informiše građane i promoviše model dualnog obrazovanja. Na info pultu zainteresovane strane će moći dobiti informacije o dualnom modelu obrazovanja kao i promotivne materijale, kao što su priručnici, letke i brošure. Općina Vogošća kao partner ovog projekta će pružiti sve potrebne informacije učenicima i svim zainteresovanim šta je to dualno obrazovanje i na koji način mogu doći do posla.

Na današnjem otvaranju info pulta je najavljen Dan otvorenih vrata u Srednjoškolskom centru Vogošća za 14. decembar na kojem će se učenici završnih razre

da vogošćanskih osnovnih škola moći upoznati sa zanimanjima koja nudi ova školska ustanova. Ovim projektom se šalje poruka da ukoliko se obrazuju zanimanja u skladu sa potrebama poslodavaca, dosta lakše i izvjesnije se može dobiti posao.

Pored Općine Vogošća infor pult je otvoren i u općinama Novo Sarajevo i Novi Grad.


 

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana