Na vrh

U Vogošći otvoren punkt za drive – in testiranje

Danas je i na području općine Vogošća otvoren punkt za drive-in testiranje na koronavirus. Punkt se nalazi u Semizovcu, na prostoru bivše kasarne Enver Šehović, preko puta „Energopetrolove“ benzinske pumpe na ulazu u Semizovac.


Punkt će raditi od 8 do 18 za sve građane koji dobiju uputnicu za testiranje od porodičnog ljekara. Novootvoreni punkt u Semizovcu obišao je prof.dr. Haris Vranić ministar zdravstva Kantona Sarajevo zajedno sa v.d. direktorice JU Domovi zdravlja Amelom Kečo. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Općine Vogošća i Doma zdravlja Vogošća.

Otvaranjem ovog punkta trebao bi biti rasterećen protok kroz covid ambulantu. Ovo bi trebao biti sigurniji način za testiranje zbog toga što se građani ne izlažu gužvama, izolovani su, održavaju fizičku distancu, a istovremeno mogu doći sa cijelom porodicom na testiranje. Rezultati drive-in testiranja trebali bi biti gotovi u roku od 6 do 8 sati, a najkasnije u roku od 24 sata, te proslijeđeni testiranim građanima putem web aplikacije ili putem telefona.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana