Na vrh

U ZGRADI OPĆINE VOGOŠĆA USKORO SE OTVARA CENTAR ZA KOMUNALNE USLUGE

Danas je u zgradi Općine Vogošća  upriličena prezentacija projekta Centar za komunalne usluge koji će uskoro početi sa radom. Prezentaciji ovog projekta, prisustvovali su Senad Hasanspahić ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Nihada Glamoč direktorica KJKP „Sarajevogas“, Azra Muzur direktorica KJKP „Vodovod i kanalizacija“, Jasmina Gačanović ispred KJKP „Rad“, Nihad Konaković direktor „BAGS Energotehnika“ te načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

Uvodne napomene dao je ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Senad Hasanspahić  i najavio skoro otvaranje Centra za komunalne usluge koji će korisnicima omogućiti da na jednom mjestu završe poslove vezane za komunalne usluge, od izdavanja potrebnih saglasnosti do plaćanja računa komunalnih usluga bez provizije. Pored Centara u Vogošći ministar Hasanspahić je do kraja godine najavio i otvaranje Centra za komunalne usluge  na području Općine Ilidža

Projekt je prezentirala direktorica ”Sarajevogasa” Nihada Glamoč i naglasila da je cilj otvaranja pomenutog Centra unapređenje usluga građanima. Naime, kroz uvezanost komunalnih preduzeća, nadležnih kantonalnih i općinskih institucija, želi se pojednostaviti i ubrzati procedura pribavljanja saglasnosti i izdavanje odobrenja za građenje, imajući u vidu sporost i kompleksnost sadašnjeg načina izdavanja odobrenja i nezadovoljstvo podnosioca zahtjeva.

“Centar za komunalne usluge biće smješten u zgradi Općine Vogošća a građani će imati mogućnost na jednom mjestu bez provizije da plaćaju račune za grijanje preduzećima „Sarajevogas“ i „BAGS-Energotehnika“, te račune KJKP „Rad“ i  „Vodovod i kanalizacija“.

Pored prezentacije projekta Centra za komunalne usluge na sastanku smo razgovaralo i o projektima iz oblasti vodovoda i kanalizacije, gasa kao i izgradnje podzemnih kontejnerskih niša na području općine Vogošća” kazao je načelnik Smajić

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana