Na vrh

UČENICI DEVETIH RAZREDA VOGOŠĆANSKIH OSNOVNIH ŠKOLA ZAVRŠILI OSNOVNO OBRAZOVANJE

Ovog 07. juna iz školskih klupa vogošćanske maturante osnovce ispratili su nastavnici i direktori. Odlaskom ove generacije ispisano je još jedno poglavlje u knjizi školskih uspomena. Da su pred njima nove odgovornosti svjesni su i maturanti koji su devet godina proveli u OŠ „Mirsad Prnjavorac“.  Prilikom naše posjete ovoj školi, zatekli smo maturante koji su danas, zadnji dan škole obilježili na simboličan način. Zadnji dan škole su odlučili da se okupe ispred škole, u bijelim majicama na koje su se jedni drugima potpisivali za uspomenu.

Odlazak svake generacije poseban je događaj ispunjen ponosom kazala je direktorica škole Amela Jašarević, koja se danas družila sa maturantima u školskom dvorištu.  Ona je izrazila nadu da će svi oni, a 111  ih je, ispuniti svoje snove.

U svakom slučaju i kolektiv RTV Vogošća pridružuje se čestitkama i želi sreću u nastavku školovanja ovim divnim mladim ljudima. Novi koraci su puni uspona i padova ali ništa ih ne treba spriječiti da budu uporni na putu uspjeha i da ostanu dobri ljudi.

(Preuzeto sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana