Na vrh

UČENICI OŠ “MIRSAD PRNAJVORAC” POBJEDNICI OPĆINSKOG TAKMIČENJA IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

 Na Trgu branilaca Vogošće, u organizaciji Crvenog križa Općine Vogošća održano je 23. općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednje škole sa područja općine Vogošća.Takmičenje je otvorila Ajša Abazovski, sekretar Crvenog križa Općine Vogošća, a događaju je prisustvovala i  Eneida Višo, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo.

Takmičenje je održano po propozicijama za takmičenje iz prve pomoći Društva Crvenog krsta/križa BiH, koje su dostavljene svim školama mjesec dana prije takmičenja. Učestvovale su četiri osnovne škole i SŠC Vogošća koji se direktno plasirao na kantonalno takmičenje.

Najuspješniji su bili učenici OŠ „Mirsad Prnjavorac“ koji su osvojili 435 boda i koji su se plasirali na kantonalno takmičenje koje će biti održano 5. maja ove godine. Sa 420 osvojenih bodova, drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ „Zahid Baručija“, a trećeplasirana je bila ekipa iz OŠ „Izet Šabić“ sa osvojenih 406 boda, dok su učenici OŠ „Zajko Delić“ osvojili 373 i plasirali se na četvrto mjesto.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana