Na vrh

Udruženje “Mali svijet” uspješno okončalo projekat

U Sali Općinskog vijeća Vogošća vogošćansko udruženje „Mali svijet” je održalo završnu manifestaciju u sklopu projekta „Očuvanje okoline počinje od tvoje okoline”. U pitanju je projekat čiji je osnovni zadatak podizanje ekološke svijesti, posebno kod mladih i koji je u prethodnih nekoliko mjeseci realizovan u vogošćanskim osnovnim školama „Mirsad Prnjavorac” i „Zahid Barčija”, te u Srednjoškolskom centru Vogošća.

Osnovna ideja projekta je da nijedna aktivnost kojom se čuva okoliš nije beznačajna i da je prioritet da čuvamo vlastitu okolinu, a tek onda da se bavimo globalnim ekološkim temama. Uz teorijske radionice učenici ovih škola su u toku projekta zasadili 90 stabala tuje, postavili 9 kanti za smeće i 6 informativnih panoa.

U okviru završne manifestacije podijeljene su nagrade za najsupješnije radove na temu očuvanja okoliša, a profesorica ekologije Šehović Almira održala je predavanje na temu zagađenja zraka.

Projekat je sufinansiran od strane Općine Vogošća, te u okviru projekta Razvoja lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Unedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana