Na vrh

Udruženje “Patriotska liga” općine Vogošća održalo redovnu Izvještajnu skupštinu

U Velikoj sali Općine Vogošća održana je redovna – Izvještajna skupština Udruženja branilaca/boraca, organizatora i pokretača otpora „Patriotska liga“ općine Vogošća. Sjednici je osim skupštinskih delegata prisustvovao i znatan broj gostiju, među kojima i Muharem Fišo, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Edin Smajić, načelnik Općine Vogošće.

Tokom obraćanja ministar Fišo je istakao „nećemo dozvoliti da neko izjednači branioce sa zločincima i stat ćemo u odbranu naših boraca i svakodnevno radimo na tome“.

„Već 25 godina ovi hrabri ljudi daju svoj nesebićan doprinos i hrabrost sa ciljem da naša lokalna zajednica živi i da je ima. I u mirnodobsko vrijeme ima dosta projekata koje treba provesti, prije svega da ne bismo zaboravili šta se dešavalo. Da stvari u društvu, pojave, nazovemo pravim imenom i da trasiramo tu budućnost onako kako mi to zaslužujemo. Čestitam  svim patriotima na svemu što su uradili u predhodnom periodu“ poručio je načelnik Smajić.

Na skupštini je razmatran i usvojen Izvještaj o radu udruženja za 2015. godinu te plan i program za ovu godinu kao i plan aktivnosti obilježavanja značajnih datuma.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana