Na vrh

Ulica u Donjoj Vogošći nosi naziv po rahm.Krko Hilmi, dobitniku najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj 31. januara 2018. godine, donesena je Odluka da se ulica u Donjoj Vogošći nazove po Hilmi Krki, dobitniku najvećeg ratnog priznajna Zlatni Ljiljan.

Inicijativa za promjenu naziva ulice pokrenuta je 31. marta 2016. godine, nakon čega su provedene sve potrebne procedure, pribavljena je saglasnost Savjeta mjesne zajednice, kao i potpisi građana koji žive u pomenutoj ulici.

Hilmo Krko rođen je 10. aprila 1960. godine u Donjoj Vogošći. Bio je komandir čete u sastavu teritorijalne odbrane Ilijaš. Poginuo je 24. oktobra 1992. godine, a posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem Zlatni ljiljan.

Nakon što Skupština KS Odluku objavi u Službenim novinama, i dostavi zvaničnu obavijest Općinskom Vijeću Vogošća, nadležna općinska služba poduzet će potrebne mjere za obilježavanje ulice i numeraciju objekata.

Važno je napomenuti da građani ove ulice neće imati obavezu da mijenjaju lične dokumente, a po službenoj dužnosti PU Vogošća provest će promjenu adrese prebivališta za sve stanovnike ovog dijela općine.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana