Na vrh

UNISOV STADION USKORO SA NAJMODERNIJIM SISTEMOM ZA NAVODNJAVANJE

Sa prvim ljetnim danima uprava FK UNIS je krenula u realizaciju projekta uređenja stadiona. Projektne aktivnosti podrazumijevaju djelimičnu rekonstrukciju terena sa postavljanjem sistema za navodnjavanje te dosijavanje trave tamo gdje je to potrebno.
Stadion se redovno održava, kosi i uređuje travnjak. Na njemu treniraju i igraju svoje utakmice igrači UNIS-a. Teren povremeno koriste i neke od reprezentativnih fudbalskih selekcija. Troškovi održavanja terena na godišnjem nivou su prilično visoki, zahvaljujući pomoći lokalne zajednice i ličnom angažmanu teren je tokom cijele godine u dobroj formi. Općina Vogošća na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem, podržala je i ovaj put radove na stadionu.
Druga faza radova podrazumijeva postavljanje ograda oko igrališta i samog stadiona, te konstrukcija semafora i uređenje tribina. Stadion „Hakija Mršo“ sagrađen je prije nekoliko decenija, i sa ovog terena izašla su imena koja su u samom vrhu BH fudbala, neki su svoje uspješne karijere nastavili u evropskim i svjetskim klubovima. Stadion se volio, na stadionu se odrastalo i družilo, i uvijek je posebna ljubav svih istinskih sportista Vogošće.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana