Na vrh

UPRILIČEN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA KOORDINACIJE BORAČKIH UDRUŽENJA

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić održao je sastanak u prostorijama ove lokalne zajednice sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Vogošća, na kojem je razgovarano o rješavanju problema ove populacije, te planovima za narednu godinu.

Sagovornici su složni da samo realnim zahtjevima i zajedničkim djelovanjem mogu poboljšati i unaprijediti status ove značajne kategorije našeg društva.

Predstavnici Koordinacije informisali su načelnika Smajića o dosadašnjim aktivnostima i trenutnom statusu boračke populacije, te predložili smjernice u radu za naredni period sa ciljem poboljšanja statusa istih.

Koordinacija boračkih udruženja Općine Vogošća posebnu pažnju poklanja obilježavanju značajnih datuma i godišnjica.

Predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Omer Hasanović, izrazio je zahvalnost načelniku Smajiću na do sada ukazanoj podršci, te naveo da je koordinirana i aktivna saradnja sa institucijama način na koji se borcima ukazuje poštovanje za sve ono što su učinili za državu BiH.

Prema njegovim riječima u narednom periodu će se nastaviti realizacija zajedničkih projekata po kojima su već prepoznatljivi, ne samo u našoj općini već i šire. Tu su i druge aktivnosti kojima se žele sačuvati vrijednosti i sjećanja na period odbrambeno-oslobodilačkog rata od 92-95. godine.

Načelnik Smajić je izrazio apsolutnu podršku radu boračkih udruženja, ističući da je ključ uspjeha upravo jedinstvo koje njeguje Koordinacija i da je efikasna saradnja sa predstavnicima institucija države od krucijalne važnosti, te insistirao na daljoj aktivnoj saradnji.

– Danas smo imali priliku razgovarati o realizaciji projekata i programa koje su kao obavezu preuzela boračka udruženja, ali i o njihovim aktivnostima za naredni period. Na sastanku smo se dotakli i aktualne političke situacije u našoj zemlji, naglasio je Smajić.

Ovom prilikom prisutnim članovima, kao mali znak pažnje, uručeni su simbolični pokloni Općine Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana