Na vrh

UREĐENJEM ZELENIH POVRŠINA I POSTAVLJENJEM SVJETLOSNIH DEKORATIVNIH ELEMENATA U VOGOŠĆI, SVE SPREMNO ZA BROJNE MANIFESTACIJE KOJE PREDSTOJE

Ako ćemo suditi po uređenim zelenim površinama, novim cvjetnim dekoracijama i novom zelenilu u Vogošći sve je spremno za novu ljetnu sezonu, brojne manifestacije koje predstoje, a Vogošćani imaju parkovske površine kojim se mogu pohvaliti. Nakon rekonstrukcije saobraćajnice i pješačke zone u Omladinskoj ulici, Općina Vogošća angažirala je preduzeće “Park” da uredi, rekonstruiše i cvijećem i drugim materijalima uredi zelenilo na raskrsnici ove i Jošaničke ulice. Prethodno je izvršena rekonstrukcija travnjaka, postavljen je novi travni bus, zasađene sadnice ukrasnog grmlja.

Međutim pažnju prolaznika svakako najviše privlaći novoizgrađena prekrasna dekoracija od malča u boji i kamena, izrađena u obliku općinskog grba. Grb Općine izgrađen na zelenoj površini projekat je “Park”-ovog Biroa za projektovanje, a izradila ga je “Park”-ova ekipa za izgradnju i rekonstrukciju novih zelenih površina. Osim ovih zelenih površina novo zelenilo i to sadnice thuja i novi ružičnjak sada rastu i na škarpi između ulica Igmanska i Jošanička, u blizini zgrade Općine i PU. Nove sadnice zasađene su na rekonstruisanom terenu koji je do sada bio uništen i ugažen.

Vogošća i to ulica Jošanička ukrašena je i tokom noćnih sati i to svjetlosnim dekorativnim elementima. Naime, ekipa preduzeća “Park” zadužena za dekoraciju, po nalogu Općine Vogošća izvršila je postavljanje nosivih sajli duž cijele Jošaničke ulice, te montirala svjetlosne dekorativne elemente, koji će s uključenjem javne rasvjete svijetliti tokom noći i doprinositi blagdanskoj i svečarskoj atmosferu u ovoj ulici. Svjetlosna dekoracija u Jošaničkoj ulici u funkciji će biti do završetka ljetne manifestacije “Vogošćanski dani”.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana